Blog

Het bruine A5-schrift van HEMA als de perfecte (week)planner

Het bruine A5-schrift van HEMA biedt ruimte aan al je to-do’s, afspraken, ideeën en notities. Je hoeft echt geen ingewikkelde planners of dure notitieboeken te gebruiken om gestructureerd te werk te gaan. Met het schrift van HEMA houd je overzicht op je planning en streep jij feilloos al je to-do’s af.

Een schrift als notitieboek / planner

Heb jij ze ook (gehad), van die weekplanners, to-do lijsten of zelfs een agenda om al je doelen, to-do’s en afspraken in te noteren? Deze zijn vaak niet gemaakt om alles wat in je opkomt te noteren of lekker te strepen en af te vinken. Sterker nog, ze zien er vaak zo mooi uit, dat het bijna zonde is om er al jouw gedachtenspinsel in op te schrijven. En ja, ik weet dat een digitale agenda super handig is. Deze gebruik ik voor mijn afspraken.

Het kartonkleurige A5-schrift van HEMA

De A5-schriften* van HEMA zijn er in verschillende kleuren. Zelf gebruik ik de kartonkleurige*. Ze worden vaak verkocht in een set van drie en zien er lekker clean en retro uit, dus het staat ook nog eens leuk op je bureau. Daarnaast koop je ze ook nog eens voor een wel heel aantrekkelijke prijs. Een vinkje meer of minder maakt dus echt niets uit.

Het HEMA-schrift als (week)planner

Ik werk voor verschillende klanten, met uitéénlopende taken. Elke week maak ik daarom op vrijdag mijn planning voor de komende week. Ik noteer bovenaan de pagina het weeknummer en de data. Vervolgens krijgt elke taak een eigen regel op de bladzijde. Ik noteer de naam van mijn klant met een afkorting en daarachter de actie. Heb ik meerdere taken voor één klant, dan noteer ik de volgende taak eronder (1 taak per regel). Als je het prettig vindt kun je elke klant een eigen kleurtje geven. Zelf vind ik dat nogal onrustig, dus werk ik altijd met één kleur. Taken die extra prioriteit hebben krijgen van mij een uitroepteken in de kantlijn. En moet de taak op een specifieke dag worden uitgevoerd, dan staat ook dat in de kantlijn.

Op maandag sla ik dan mijn schriftje* open en knallen maar! Heb ik een taak afgerond, dan gaat er een streep doorheen. Ik zorg wel dat de actie altijd deels zichtbaar blijft zodat je het later altijd nog eens kunt terugvinden (mocht dat nodig zijn).

Het HEMA-schrift als notitieboek

Gaandeweg je werkweek komen er altijd nog wel wat zaken bij. Zoals een telefoontje waar je een aantekening van moet maken. Een onwijs goed idee dat bij je opkomt en je niet wilt vergeten. Een artikel dat je op een later moment nog eens rustig wilt bekijken. Al deze zaken noteer ik op de volgende bladzijde (niet de achterkant van mijn weekplanning, maar echt een nieuwe bladzijde). Indien nodig maak ik er een actie van en noteer ik het in mijn weekplanning. En afgehandeld, betekent afstrepen!

En dan is het alweer vrijdag…
Ik check of al mijn taken zijn afgevinkt. Zo niet, dan is het nu, of ik noteer ze direct voor mijn planning van volgende week. Ik zou zeggen probeer het eens met zo’n schriftje*, wedden dat jij ook enthousiast bent?!

*directe link naar het artikel

Geef een reactie